"Nyd de små ting i livet, for en dag vil du måske se tilbage og indse, at de faktisk var store ting."

onsdag den 30. november 2011

Opskrift på de der Fedtkager...

Der var nogen, der efterspurgte opskriften på de sønderjyske fedtkager, som jeg fremviste i forrige indlæg... Nu har jeg så haft fat i min Mormor, for det skal jo være den rigtige gamle opskrift (den er jo nok givet videre i ret mange generationer)... Og dét synes jeg er fedt - og man kan jo sige, at jeg på en måde allerede har givet noget videre til Lille Spunken i maven, for nede i min mave triller der i hvert fald en del fedtkager rundt :)

Her kommer opskriften:

* 700 g. mel
* 325 . sukker
* 375 g. svinefedt
* 2-3 tsk. vaniliesukker
* en knsp. hjortetaksalt (dette kan dog undlades, men Mormor synes det er vigtigt)
* 2½ spsk. kakao. (undlades hvis man ønsker de hvide, evt. lav halv af hver)
Bland det hele sammen på et bord. Svinefedt skæres i mindre stykker. Nu "nulres" fedtet i mindre stykker, indtil det er muligt at ælte (det tager lidt tid). Herefter rulles der pølser, skæres små stykker, som så lægges på bageplade med et lille tryk16 fra en pegefinger (se tidligere indlæg). De skal bages ca. 5-7 min. ved 180-200 grader ved opvarmet ovn, men hold altid øje :)
Et lille tip (til blondinerne): De er hammer varme (logisk nok), men pga. fedtet er de altså ekstra varme, så ikke noget med liiiige at guffe en, når de er kommet ud af ovnen - Det giver altså en forbrændt tunge!! :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar