"Nyd de små ting i livet, for en dag vil du måske se tilbage og indse, at de faktisk var store ting."

tirsdag den 22. november 2011

Sønderjyske Fedtkager...

... og som tiden dog går... Har jo ikke opdateret herinde i en evighed - det må jeg lave om på :)

I sidste weekend var jeg nede i det sønderjyske hos min Mor og Lillesøster. Elsker mine weekender dernede, mest fordi det bare er "tøsehygge" med go' mad, lækre sager, shopping, kreative sysler bag symaskinerne, rigtig meget fjolleri af den værste slags - Altså ren afslapning og hygge :)

I weekenden stod den blandt andet på julehygge i form af bagning... Og nu da min Mormor har sagt, at hun ikke længere gider bage til både mig, min bror, min mor og moster (ja, tænk hun gjorde det - men vi var gujøme glade for det), ja så måtte vi jo selv igang i år :) Og hos os er der ingen december og slet ingen jul uden fedtkager :) En sønderjysk småkage som altid har været en del af julen for mig hele mit liv... Og nu hvor jeg snart selv skal have min egen lille familie, ja, så måtte min mor jo lære mig det :)


Så vi gik igang med hver vores "dej" aka. "jeg gør alt, hvad Mor gør!" :) (Man skal i hvert fald ikke tænke på vægten ved indtagelse af disse småkager!)


Og med sved på panden blev det hele æltet til en fin dej - "Neej, min blev lige så fin som Mors!" :)


Rullet til pølser og skåret i stykker - og så skulle der rulles brune kugler :)


Op på pladen og med en pegefinger-tryk16 i midten :)


Og så er de jo bare blevet helt fantastiske lækre efter en tur i ovnen :)


Og vi lavede heldigvis rigtig mange - men tvivler på de holder hele december måned :)

5 kommentarer:

 1. Hej de ser rigtige lækre ud, har aldrig smagt sådanne kage, måske du ville dele opskriften ? Håber. Du får en dejlig aften klem

  SvarSlet
 2. Du kan tro jeg vil dele opskriften... Får lige fat i min Mormors opskrift en af dagene, så lægger jeg den ud på bloggen :)

  Hvis det haster, kan du også google fedtkager, så kommer der også en masse frem :)

  Du må også have en dejlig aften :)

  Knus herfra :)

  SvarSlet
 3. Jeg har hørt om fedtekagerne, men aldrig set eller smagt en. Sjovt at få sat "ansigt" på sagen :)

  SvarSlet
 4. Uh, har aldrig hørt om fedtkager før.. Måske man skulle forsøge sig med sådan nogle i år :D
  Lækre ser de ihvertfald ud ^^

  SvarSlet
 5. Googlede på fedtkager for at finde inspiration og faldt over din blog. Selv bruger jeg en opskrift fra "sønderjysk kogebog" og tilsætter så vanilje sukker. Hvordan fedtkager ser ud er jo ren og skær tradition men jeg tænkte at jeg alligevel ville skrive at ideen med at give kagen et tryk er for at lave en flot hvælvet overflade så egentlig skulle de vendes om :-)
  Men jeg syntes det er meget sødt og helt sikkert ikke mindre lækkert at I har vendt traditionen på hovedet og jeg er glad for at der er andre end mig der holder traditionen med fedtkager kørende.

  SvarSlet